به گزارش روابط عمومي دانشگاه آزاد اسلامي، دكتر محمدمهدي طهرانچي رئيس دانشگاه آزاد اسلامي در لايو اينستاگرامي صفحه آزاد دانشجو كه شب گذشته پخش شد، با اشاره به سؤالات دانشجويان درباره تجميع نرمافزارهاي دانشگاه، گفت: ما از سيدا به آموزشيار نرفتيم، بلكه از مجموعه بيشمار نرمافزارهاي متفاوتي كه براساس سلايق و منطقهاي مختلفي در دانشگاه كار ميكردند، به يك سامانه يكپارچه رفتيم.
سامانهها براساس سلايق مختلف كار ميكردند
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي با بيان اينكه از 500 واحد دانشگاه، 320 واحد با سيدا بود و بقيه واحدها سامانههاي ديگري داشتند، اظهار داشت: بين 320 واحدي هم كه با سيدا كار ميكردند، هيچ اتصالي وجود نداشت، يعني سيداها با شكل و شمايل، بانك داده و شرايط مختلف در واحدها به صورت متفرق كار ميكردند، بنابراين ما از سامانه محلي به سامانه ملي رفتيم.
وي با اشاره به علت خروج از سامانههاي محلي، گفت: اولاً در آن سامانه يكپارچگي وجود نداشت و دانشجو زماني كه ميخواست از يك واحد به واحد ديگر برود، بايد مجدداً شماره دانشجويي ميگرفت و به اتفاقات كاملاً محلي و موضعي هدايت ميشد. بخشنامهها خيلي مواقع در سيستم اعمال نميشد و براي دانشجويان در زمان فارغالتحصيلي مشكلات زيادي به وجود ميآمد؛ به عنوان نمونه برنامه درسي رشتههاي مهندسي در سال 98 تغييراتي كرد كه اين تغييرات به واحدها بخشنامه شد، اما برخي واحدها اعمال و برخي ديگر با تأخير اعمال كردند. برخي نيز اعمال نميكردند و كسي هم متوجه نميشد تا زمان فارغالتحصيلي كه دانشجو با مشكل مواجه ميشد.
سيدا در اختيار دانشگاه نبود
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي با بيان اينكه مسائلي در نظام محلي وجود داشت كه ما نميتوانستيم در مقابل دانشجو پاسخگو باشيم، اظهار داشت: اعمال مديريت و حكمراني دانشگاه در آن سيستم امكانپذير نبود، علاوه بر آن هيچ مركز رسمي پاسخگوي اين سامانهها نبود و هيچ مركز رسمي در دانشگاه ادمين اين سامانهها را در اختيار نداشت.
وي با اشاره به مشكلات دانشجويان در يكپارچهسازي، گفت: تا پايان اين ترم، همه سيستمها يكپارچه خواهند شد و بانك داده يكي ميشود.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي با اشاره به مشكلات سامانه قبلي، گفت: تنوع بسيار زياد رفتار سازماني باعث شده بود كار در برخي موارد اجرا نشود.
وي با بيان اينكه اين تجميع به يكباره نبوده و از مدتها پيش براي آن فكر شده است، افزود: داده جمع آوري شده بايد در يك ثبت نام بزرگ محك ميخورد.
دكتر طهرانچي افزود: مشكلي بابت بزرگ بودن دادهها و مسائل سختافزاري نداشتيم و اشكالات پيشآمده از جنس تنوع رفتاري واحدها بود كه دانشجو اين مسأله را حس ميكرد، پس يكباره بودن يا نبودن تجميع مطرح نيست و هر وقت اين كار را انجام ميداديم، دانشجو آن را حس ميكرد.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي با اشاره به مشكلات فراوان سامانه قبلي، به گزارش يك رسانه درخصوص جعل مدرك دانشگاه آزاد اسلامي اشاره كرد و ادامه داد: در اين گزارش خبرنگار يكي از رسانه ها از يك مؤسسه جعل مدرك درخواست مدرك دانشگاه آزاد كرده بود و مؤسسه در ازاي 65 ميليون تومان، 120 واحد درسي توليد كرده و متقاضي پس از گذراندن 20 واحد درسي در يكي از واحدها، مدرك دريافت ميكرده است.
وي افزود: پس از بررسي انجام شده، بخش حقوقي و حراست دانشگاه با همكاري نهادهاي امنيتي پيگير جعل مدرك دانشگاه آزاد شدند. اخيراً هم متأسفانه نسخه نرمافزاري بيرون از دانشگاه پيدا شده و چون مجموعه متعهدي هم پشت نرم افزار نبود، مجبور شديم براي صيانت از دانشگاه سريع وارد عمل شويم.
دكتر طهرانچي در پاسخ به سؤالي درباره تغيير سرفصلها و مشكلات دانشجويان در اين زمينه، گفت: علت مشكلات اين است كه در برخي واحدها به ابلاغ تغييرات وزارتين يا دانشگاه در سرفصلها عمل نشده و اكنون پس از استانداردسازي واحدها، براي برخي دانشجويان مشكلاتي پيش آمده است.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي با اشاره به اينكه حتي در صورت عدم يكپارچهسازي، دانشجويان به دليل رويههاي متفاوت برخي واحدها در نهايت در فارغالتحصيلي به اين مشكل برميخوردند، اظهار داشت: همكاران ما موارد پيشآمده را پيگيري كرده و علت مشكلات را رفع ميكنند. تا 2 ماه ديگر كارشناسان و اداره برنامه ريزي ما مباحث را به جد پيگيري ميكنند.
وي افزود: همكاران طي ماه جاري تمامي مغايرتها را استخراج كرده و با دانشجويان همراهي ميكنند و دانشجويان نگران نباشند، چرا كه در استانداردسازي اين مشكلات پيش ميآيد.
آمار اعلامي درباره انتخاب واحد 95 درصدي به لحظه و از طريق سامانه دريافت شده است
دكتر طهرانچي با اشاره به آمار اعلامي درخصوص سامانه آموزشيار و انتخاب واحد، گفت: اطلاعات ارائه شده به صورت آنلاين به دانشجويان ارائه شده است. به عنوان نمونه هماكنون در مقطع كارشناسي پيوسته 288 هزار و 826 نفر به طور متوسط 7/97 درس (تقريباً 8 درس) و 17/45 واحد اخذ كردهاند و وقتي دانشجويان كارشناسي به طور متوسط 17/45 واحد اخذ كردهاند يعني انتخاب واحد انجام شده است.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي افزود: تا الان 95 درصد دانشجويان ثبتنام كردهاند و اين آمار به صورت بر خط از شبكه دريافت ميشود.
حل مشكل ترميم معدل تا 15 آبان در همه واحدها
وي در پاسخ به سؤالي درخصوص عدم اجراي بخشنامه ترميم معدل در برخي واحدها، گفت: اين مسئله درست است و اين موضوع با جديت پيگيري مي شود تا دانشجويان سريعتر 6 واحد مازاد را اخذ كنند.
دكتر طهرانچي افزود: تصميماتي كه براي دانشجويان گرفته ميشود، بايد بدون تبعيض انجام شود و همه واحدها حتي واحدهايي كه هنوز به آموزشيار نپيوستهاند، موظف هستند بخشنامه ترميم معدل را انجام دهند. تا 15 آبان مشكل 6 واحد ترميم معدل عملياتيسازي ميشود.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي در پاسخ به سؤالي درخصوص عدم تشكيل كلاسها، اظهار داشت: اگر آموزش حضوري بود، اين فشار بر دانشجويان كمتر بود، چون دانشجويان حضوري مشكلاتشان را پيگيري ميكردند و سريعتر كلاس ميرفتند. حدود 300 هزار دانشجو اواخر مهر به دانشجويان دانشگاه آزاد اسلامي ميپيوندند.
كلاسها از شنبه با جديت آغاز ميشود
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي با اشاره به اينكه كلاسهاي مشترك زيادي در دانشگاه داريم و براي شروع ترم مقداري تأمل كرديم، اظهار داشت: وظيفه داريم 16 هفته به دانشجويان خدمت ارائه كنيم، اما اينكه دقيقاً از چه زماني شروع شود، به لحاظ عدم قطعيتهايي كه داشتيم، با مسائلي مواجه شديم.
وي در ادامه تأكيد كرد: از شنبه كلاسها به جد شروع خواهد شد و هفته بعد از آن هم دانشجويان سال اول به ما خواهند پيوست و دانشگاه به همان جديتي كه در فروردين و ارديبهشت و خرداد كلاسها را پيش برد، به كار خود ادامه ميدهد و چيزي در آموزش كم نخواهيم گذاشت.
دكتر طهرانچي در خصوص طرح 12+4 (4 جلسه حضوري و 12 جلسه مجازي) خاطرنشان كرد: واقعيت اين است كه 16 هفته مستمر آموزش مجازي كيفيت لازم را ندارد، لذا اين طرح را با وجود هزينه بالاتر به واحدها ابلاغ كرديم چون استاد بايد 5 نفر - 5 نفر به دانشجويان درس بدهد.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي در پاسخ به سؤالي درباره مشكلات دانشجويان براي مراجعه به دانشگاه براي دروس آزمايشگاه، تصريح كرد: ما طرح آزمايشگاه در محل هم داريم و اگر كسي بايد شهرش را جابهجا كند، ميتواند از اين طرح استفاده كند، اما آزمايشگاه را نميتوان مجازي برگزار كرد.
وي با اشاره به نحوه برگزاري درس تربيت بدني اظهار داشت: تربيتبدني راه حل ديگري دارد و دوستان به ما وعده سامانهاي را دادهاند كه به زودي انجام ميشود.
دكتر طهرانچي درخصوص اخذ شهريه كامل از دانشجويان با وجود آموزش مجازي، با اشاره به افزايش افسارگسيخته هزينهها گفت: در اين شرايط كمتورمترين بخش زندگي مردم، شهريه دانشگاه آزاد اسلامي است.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي افزود: در حال حاضر قيمت پايه آموزش ابتدايي كه توسط وزارت آموزش و پروش اعلام شده، رقمي در حدود 3 ميليون تومان است كه مبلغ شهريه دانشگاه در مقايسه با آن رقم پاييني است، البته اين بدان معنا نيست كه در تلاشيم شهريه را گران كنيم.
پايه شهريه متغير بين 41 تا 53 هزار تومان/ اعمال تفاوت آموزش مجازي با آموزش حضوري در شهريه متغير
وي در ادامه با اشاره به اينكه شهريه ثابت به آموزش مجازي ربطي نداشته و در هر شرايطي پرداخت ميشود، افزود: در شهريه متغير هم با توجه به هزينههاي پرداختشده بايد گفت در برخي اوقات هزينه تمامشده فضاي مجازي يك ساعت درس، بيشتر از شهريه متغيري است كه دانشجويان پرداخت ميكنند.
دكتر طهرانچي خاطرنشان كرد: با توجه به افزايش هزينهها براي شهريه متغير پايه 60 هزار تومان را پيشنهاد دادند، اما تفاوت تحصيل مجازي و حضوري را اعمال كرده و مبلغ پايه را به 41 تا 53 هزار تومان كاهش داديم. در ترم پيش اين مبلغ از 32 تا 47 هزار تومان بود.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي به افزايش هزينههاي كشور و افزايش هزينههاي پشتياني دانشگاه و هزينه تمامشده هر كلاس اشاره كرد و افزود: البته تفاوتي كه امسال در شهريه داديم، اين است كه شهريه هر رشته با رشته ديگر متفاوت است.
وي با اشاره به دستهبندي رشتهها براساس رغبت داوطلبان و تفاوت در نرخ شهريه بر اين اساس، افزود: اين دستهبندي باعث ميشود كه همه به سمت يك رشته نروند و دانشجويان بتوانند رشتههايي كه براي جامعه مفيد است را با هزينه پايينتر بخوانند. در اين دستهبندي مكانهاي دانشگاهي را هم در قيمتگذاري در نظر گرفتيم، يعني شهريه ثابت در يك آموزشكده تقريباً نصف شهريه ثابت در واحد تهران مركز يا تهران شمال است و شهريه متغير آن هم نسبت 41 به 53 خواهد داشت.
دكتر طهرانچي با بيان اينكه شهريه دانشگاه، رشته محل به رشته محل متفاوت است، گفت: به عنوان مثال شهريه رشتههاي بسيار مفيدي كه مورد استقبال قرار نميگيرند، به شدت كاهش پيدا كرده و شهريه رشتههاي پرمخاطب افزايش پيدا كرده است.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي با اشاره به تفاوت شهريه در شهرهاي برخوردار با شهريه در شهرهاي كمتر برخوردار، افزود: دانشگاه آزاد اسلامي دانشگاه اجتماعي است و بايد بتواند از واحدها و شهرهاي دورافتاده حمايت كند و ما اين موضوع را در قيمت تمامشده و ملاحظات شهريه لحاظ كرديم.
وي ادامه داد: شرايط به گونهاي شده كه برخلاف گذشته كه شهريه رشته حقوق در دانشگاه آزاد اسلامي يكي بود، اكنون اينكه در كدام واحد ميخواهيد رشته حقوق بخوانيد يا اينكه حقوق يا فلسفه بخوانيد، در شهريه تفاوت ايجاد ميكند.
دكتر طهرانچي در پاسخ به اينكه شهريه دانشجويان در چه مواردي هزينه ميشود، تصريح كرد: اين مطلب شفاف است و چيزي حدود 80 الي 85 درصد شهريه، براي دستمزد كارمندان و اساتيد پرداخت ميشود.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي با اشاره به اينكه سال گذشته 5 هزار و 200 ميليارد تومان درآمد شهريه داشتيم، گفت: از اين مبلغ 4 هزار و 900 ميليارد تومان بابت حقوق كاركنان پرداخت شده، البته بدون در نظر گرفتن حقالتدريس و حقالتأخير. البته همه اين مبلغ 5 هزار و 900 ميليارد را هم دانشجويان نقداً پرداخت نميكنند.
دكتر طهرانچي با اشاره به گلهمندي كاركنان از حقوق دريافتي در شرايط اقتصادي فعلي كشور، افزود: شرمنده كاركنان هستيم كه نميتوانيم مثل دانشگاههاي دولتي كه حقوق اساتيد را 50 درصد بالا بردند، افزايش حقوق داشته باشيم، ولي صريح و كاملاً روشن 4 هزار و 900 ميليارد تومان از شهريه دريافتي را به 58 هزار كارمندي كه از زمان استخدام آنها بيش از 5 سال گذشته است و ربطي به دوران ما هم ندارد، تقديم ميكنيم.
سرمايهگذاري 270 ميليارد توماني در شركت دانشبنيان دانشگاه آزاد/ استادان دو سوم درآمد خود را بايد از پژوهش كسب كنند
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي در پاسخ به سؤالي درباره وعده تأمين مالي اساتيد در گذشته، اظهار داشت: درآمد دانشگاه در همه جاي دنيا فقط شهريه نيست و شهريه بخشي از درآمد دانشگاه است. دانشگاه اگر دانشگاه حل مسأله باشد، در ازاي حل مسأله ميتواند درآمدهايي كسب كند. حل مسائل پژوهشي، حل مسائل فناورانه، شركتهاي دانشبنيان و... در دانشگاههاي خوب دنيا بخشي از درآمد دانشگاه را تأمين ميكنند.
وي با بيان اينكه هيچ كاري كه دور از شأن دانشگاه باشد را انجام نميدهيم، افزود: به عنوان مثال شركت توليد بذر دانشگاه در اصفهان كاملاً دانش بنيان است و اخيراً 6 عضو هيأت علمي براي آن جذب كردهايم. بيش از 50 درصد اين شركت به نام اساتيد ماست و امسال 270 ميليارد تومان از سوي كارشناسان معاونت علمي در آن سرمايهگذاري شده است. استادان دانشگاه در اصفهان 5 سال در 2 گلخانه كار كردند و دانش به كار بردند تا به اينجا رسيدند.حتي يكي از عزيزان ما به خاطر سموم استفاده شده، سلامتي خود را در اين مسير به خطر انداخت.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي با بيان اينكه در كشورهاي اسكانديناوي يك سوم حقوق استاد را ميدهند و دوسوم باقي حقوق را استاد بايد از پژوهش به دست آورد، افزود: برخي اساتيد در دانشگاه آزاد اسلامي جز تدريس كاري نميكنند.
وي ادامه داد: استاد دانشگاه در تعريف امروز، استادي است كه آموزشدهنده، پژوهشگر و فناور باشد و بتواند به جلوههاي ديگري از دانش برسد. در واقع وقتي صحبت از دانشگاه كارآفرين ميكنيم، يعني استاد كارآفرين.
دكتر طهرانچي در پاسخ به سؤالي درخصوص ميزان درآمد دانشگاه از فعاليتهاي دانشبنيان، تصريح كرد: عمده شركتهاي دانشبنياني كه سال گذشته توسعه داديم، در بخش سرمايهگذاري هستند و با حمايتهاي دانشگاه موفقيتهاي خوبي به دست آوردهاند.
ضرر هزار ميلياردي كرونا به دانشگاه آزاد اسلامي
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي درخصوص ميزان درآمدهاي غيرشهريهاي دانشگاه در سال گذشته، گفت: سال گذشته كرونا خيلي به ما ضربه زد و چيزي حدود هزار ميليارد تومان درآمد دانشگاه در بخش درآمدهاي غيرشهريهاي و خدماتي، در ايام كرونا صفر شد.
وي با اشاره به اينكه اگر كسي از خوابگاه استفاده نكند، نبايد هزينه آن را پرداخت كند، افزود: اگر واحدها از دانشجويان بابت استفاده از خوابگاه هزينهاي گرفته اند، بايد آن را پس دهند.
دكتر طهرانچي در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به پرداخت شهريه دانشجويان، اظهار داشت: امسال برخلاف سالهاي گذشته، مقرر شد در ابتداي ترم الزامي براي تسويه بدهي شهريه نباشد و فقط شهريه ثابت پرداخت شود. در مورد بدهي قبلي هم قرار شد 50 درصد بدهكاري پرداخت شود و مابقي آن تقسيط شود.
وي با اشاره به اينكه اشتباهاتي در نظام مالي گذشته وجود داشته كه براي اصلاح آن بخشنامهاي به اداره مالي واحدها ارسال كردهايم، تصريح كرد: هر دانشجويي كه اشكالاتي در كارنامه مالي خود مشاهده كرد، ميتواند به واحد خود رجوع كرده و واحد موظف به تصحيح و حل مغايرتها خواهد بود، البته علت اين مشكل سامانه نيست و مربوط به دادههاي قبلي است كه در اختيار واحد بوده است.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي تصريح كرد: ما از دانشجو يك ريال اضافه نخواهيم گرفت و به واحدها تأكيد كردهايم كه امور مربوط به تطبيق را انجام دهند.
وي در پاسخ به سؤالي درخصوص عدم اطلاعرساني به دانشجويان براي واريز 50 درصد بدهي در حذف و اضافه، گفت: بايد اطلاعرساني صورت ميگرفت. دستورالعملهاي ابلاغشده براي شرايط عادي و معمولي است، اما در اين شرايط اگر دانشجويي به مشكل برخورد كرد، رؤساي واحدها اختيارات حل مشكل را دارند و توصيه ميكنم معدود دانشجوهايي كه مشكلات خاص دارند، از طريق تماس با كارشناس واحد در اين يك هفته امكان انتخاب واحد به صورت سيستمي را داشته باشند.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي تصريح كرد: در دوران كرونا ميزان بدهي دانشجويان 10 درصد افزايش پيدا كرده و دانشجويان از طريق وام قادر به رفع مشكلات اين چنيني خواهند بود.
وي با اشاره به اينكه ما موظف هستيم پاي دانشجويان بايستيم تا مشكلات سيستم به صورت كامل رفع شود، اظهار داشت: جدول زمانبندي انتخاب واحد و حذف و اضافه مشخص بود، اما دانشجويان تا تاريخ حذف و اضافه انتخاب واحد انجام ميدادند و سامانه از دسترس آنها خارج نبود.
دكتر طهرانچي با بيان اينكه بعد از حذف و اضافه ارزيابي خواهيم كرد كه شرايط به چه صورت خواهد بود، گفت: در حال حاضر نميشود تاريخ دقيقي اعلام كرد، اما نكته اينجاست كه ما بعد از هر مرحله، ارزيابي دقيق انجام ميدهيم. اگر براي دانشجويي به سبب تغيير سامانه، مشكلي به وجود آمده باشد، ما و همكاران موظف به رفع مشكل هستيم.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي در پاسخ به سؤالي ديگر درخصوص لزوم ارائه دو مقاله توسط دانشجويان دكتري و مشكلات جدي كه براي اين دانشجويان پيش آمده است، اظهار داشت: دانشجويان دكتري دو دسته هستند؛ يك دسته دانشجوياني هستند كه دفاع كردند و مقاله معتبري هم ارائه دادند. ما به اين دانشجويان وعده داده بوديم كه چون دفاع كرده و يك مقاله هم دادند، خاتمه درسشان اعلام شود. بخشنامه اين دانشجويان صادر شده و به واحدها هم ابلاغ شده است.
دانشجويان دكتري موظف به اخذ 5 امتياز پژوهشي هستند/ بعد از پيش دفاع نيازي به پرداخت شهريه نيست
وي با اشاره به اينكه مصوبات جديد به نفع دانشجوست، افزود: در مصوبات قبلي دانشجويان بايد تا زمان دفاع شهريه خود را پرداخت مي كردند. در مصوبات جديد كسب 5 امتياز پژوهشي را لحاظ كرديم. دانشجو مي تواند اين 5 امتياز را از يك مقاله معتبر درجه 1 كرسي نظريهپردازي و يا ثبت اختراع جهاني كسب كند. بايد 5 امتياز پژوهشي از برون داد علمي كه شامل مقاله، اختراع، محصول دانش بنيان يا كرسي نظريهپردازي است، كسب كند.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي ادامه داد: وقتي دانشجو به حد استاندارد رسيد و كفايت دستاورد علمي داشت، پذيرش مقاله را انجام داد، تزش را تمام كرد و استاد هم او را انتخاب كرد، در شوراي معتبري پيش دفاع ميكند و از تاريخ پيش دفاع تا زمان دفاع ديگر لازم نيست مبلغي بپردازد. در واقع ما ملاحظه دانشجويان را كردهايم، ديديم دانشجو يك كار خوب علمي انجام ميدهد و تا چاپ شود، 3 ماه تا 6 ماه طول ميكشد، در اين مدت از دانشجو شهريه نگرفتيم.
وي در ادامه با اشاره به اينكه در بعضي موارد كه پروسه مقاله دوم طول ميكشد، با پذيرش يك مقاله هم دانشجو پيش دفاع را انجام ميدهد، گفت: اگرچه دانشجو 5 امتياز را در مرحله كفايت به دست نميآورد، ولي فرصت دارد مقاله خوبي ارائه دهد و نياز نيست به ژورنال ضعيفي مراجعه كند، لذا ميتواند بدون پرداخت هزينه پيگير مقاله دوم در مجلات معتبر علمي شود. اين شرايط با هدف استانداردسازي و كيفيتبخشي بوده و ملاحظه كارهاي دانشجويي ايجاد شده است.
ملاك در جذب هيأت علمي قدرت علمي است/ در فراخوانهاي اخير نيمي از پذيرفتهشدگان فارغالتحصيل دانشگاه آزاد بودند
دكتر طهرانچي با رد ادعاي عدم استفاده از فارغالتحصيلان دانشگاه آزاد اسلامي در جذب اعضاي هيأت علمي اين دانشگاه، گفت: در فراخوان جذب، دانشگاه آزاد اسلامي از همه ظرفيت علمي دانشآموختگان كشور استفاده ميكند، چرا كه يك عضو هيأت علمي بايد قوي باشد. دانشگاه اگر خودش هم توليدكننده و مصرفكننده باشد، افت خواهد كرد، لذا اگر هر دانشگاهي براي جذب هيأت علمي صرفاً فارغالتحصيلان خود را جذب كند، آينده خوبي نخواهد داشت. در فراخوانهايي كه داشتيم، حدود نيمي از پذيرفتهشدگان، فارغالتحصيلان خوب دانشگاه آزاد اسلامي بودند.
حل مشكل دانشجويان اتباع خارجي
وي با اشاره به مشكلات دانشجويان اتباع خارجي براي ورود به سامانهها، گفت: بخشي از اين مشكلات ناشي از تحريمهاست. مشكل اين دانشجويان در هفته هاي آتي رفع خواهد شد. همكاران ما پيگير هستند و در روابط بينالملل مشكلي نداريم.
تبعيض ميان دانشجويان دولتي و آزاد در تخصيص اينترنت رايگان/ سنگاندازي بخشي از دولت
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به وعده وزير ارتباطات مبني بر رايگان شدن ارتباطات دانشگاه، اظهار داشت: متأسفانه با وجود اينكه شرايط محدوديت را ستاد كرونا به ما تحميل كرده، در تخصيص اينترنت رايگان ميان دانشجويان دولتي و آزاد تبعيض قائل شدهاند و اين مطالبه بهحق دانشجويان است. سال گذشته با مجموعه دولت نامهنگاري داشتيم، اما ظاهراً بخشي از دولت مسائلي را مطرح كردهاند كه مانع شده و ما و وزير ارتباطات پيگير اين موضوع هستيم.
وي با اشاره به اينكه در مباحث صندوق رفاه فرقي بين دانشجوي دانشگاه آزاد اسلامي و دانشگاه دولتي نيست، گفت: حتي در قانون مجلس هم صندوق رفاه از دانشجوي دانشگاه آزاد حمايت و پشتياني ميكند، لذا تعجب ميكنم كه دانشجوي دانشگاه آزاد را در اين زمينه حمايت نكنند. آيپيها را در اختيار وزارت ارتباطات گذاشتيم و منتظريم موانع را رفع كنند.
فارغ التحصيلي منوط به سامانه آموزشيار نيست
دكتر طهرانچي با اشاره به بخشنامه دانشگاه مبني بر اينكه هيچ كار فراغت از تحصيلي منوط بر سامانه جديد نباشد، گفت: چون سامانه قديم همچنان در اختيار واحدهاست، براي صدور گواهي موقت فراغت از تحصيل، اختياراتي به رئيس واحد داده شده است.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي تصريح كرد: اساساً فارغالتحصيلي منوط به سامانه آموزشيار نيست و دانشجوياني كه ترم 99-98 و ترم تابستان 99، درس آنها به اتمام رسيده، رؤساي واحدها اختيار كامل براي انجام امور فارغالتحصيلي دارند.
ثبت بيش از 3 ميليون نمره براي ترم بهمن و نيمسال تابستان/ نقش اساتيد در ثبت نشدن نمره دانشجويان
وي درخصوص ثبت نشدن نمره برخي دانشجويان، اظهار داشت: اين مشكل فقط به دانشگاه و سامانه مربوط نيست و استادان نيز در ثبت نمرهها نقش دارند و تاكنون در نيمسال دوم 99-98، 2 ميليون و 953 هزار و 917 نمره نفر داده شده است. در نيمسال تابستان نيز 322 هزار و 146 نمره نفر داده شده است. ما حتي درخصوص نمراتي كه اساتيد اعلام كرده بودند، اما در سامانه آموزشها ثبت نكرده بودند، نامهاي زديم كه خود اداره امتحانات ميتواند اين نمرات را در سامانه وارد كند.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي با اشاره به اينكه سامانهسپاري باعث كاهش حضور عوامل انساني در فرآيندها ميشود، افزود: در نظام سازماني بايد با سامانهسپاري مشكلات دانشجويان را به حداقل برسانيم.
دكتر طهرانچي اظهار داشت: اكنون در سامانه پژوهشيار وقتي كه پاياننامه يا پروپوزال دست استاد ميرسد، اگر بررسي استاد بيشتر از زمان مجاز طول بكشد، براي استاد اخطار مي رود. اگر در شوراي آموزشي بيشتر از زمان مجاز طول بكشد، براي رئيس گروه اخطار مي رود، چون سامانهسپاري شده و نظم شكل گرفته است.
رئيس دانشگاه آزاد اسلامي با بيان اينكه سامانه آموزشيار هم به دنبال پاسخگويي نظام دانشگاه است، گفت: حالا اگر اثبات شد كه يك كارمند يا استاد تخلفي انجام ميدهد، راهش مراجعه به رسيدگي به شكايات است. در حقيقت يك نظام ارزيابي دانشگاه از اساتيد را خواهيم داشت.
دكتر طهرانچي در پايان تأكيد كرد: ما در مجموعه دانشگاه آزاد اسلامي، 24 هزار استاد خوب و 40 هزار حقالتدريس داريم و دانشگاهي كه دانشجو برايش مهم است، برنميتابد كه نسبت به اين دانشجو بدرفتاري شود يا نسبت به آنچه كه بايد از لحاظ علمي به او داده شود، كم گذاشته شود.
انتهاي پيام/